X

Bootstrap 3 Dersleri Ders 7 – Well’ler

Bootstrap 3 Dersleri Ders 7 – Well'ler

Merhabalar bootstrap 3 derslerinin 7. dersine hoş geldiniz, bu dersimizdde bootstrap 3’de Well‘leri öğreneceğiz. Evet zaman kaybetmeden dersimize başlayalım. Öncelikle Well nedir ona bir bakalım.

Well’ler; Gri arka plan renkli içi dolgulu sınırları olan bir kutu oluşturmamıza yarar. Div tagına well class’ını ekleyerek bir well oluşturabiliriz. Ekran görüntümüz’de şöyle;

Well Örneği

Yukarıdaki örneğin kodları ise şöyle;

<div class="well">Ben bir Well'im</div>

Yukarıdaki well’imiz basit bir well’di dilersek büyüklüğünü de ayarlayabiliriz. 

Şöyle ki div tagımızda ki well class’ının yanına well-sm class’ını eklersek küçük bir well, well-lg tagını eklersek ise büyük bir well oluşturmuş oluruz.

Büyük well ve küçük well örneği;

Kodlarımız;

<div class="well well-sm">Küçük Well</div>
<div class="well">Normal Well</div>
<div class="well well-lg">Büyük Well</div>

Çıktımız ise şöyle;

Well Örneği 2; Küçük, normal ve büyük well

Evet, bootstrap 3 well’ler dersimizinde sonuna geldik daha sonraki derslerde görüşmek üzere hoşçakalın.

Tuğra Yaldız: Merhaba bu alanda kısaca kendimden bahsedeceğim. Adım Tuğra, 19 yaşındayım. Ticaret lisesi mezunuyum şuan Afyon Kocatepe Üniversitesinde İşletme bölümü okuyorum. Aslen Konyalıyım Afyonkarahisar'da ailemle birlikte yaşıyorum. Yaklaşık 11 senedir bilgisayarlarla içli dışlıyım son 6 senedir kendimi internete 2 yıldır ise Web Programlamaya verdim ileri derece PHP ve HTML biliyorum CSS Javascript Jquery için kendimi geliştirmeye devam ediyorum.. Yakında yayına çıkaracağım yyazilim.com için projeler geliştiriyorum. İş çözümleriniz için mail (iletisim@tugrayaldiz.com) atabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar eğer sende aramıza gelmek istersen mail listemize katılman yeterli kendine iyi bak. :) Not: Web programlama dersleri için https://www.w3schools.com adresini kaynak alıyorum.
Benzer Yazılar