PHP error_reporting kullanımı

Merhaba, PHP error_reporting kullanımı başlıklı sayfama hoşgeldiniz arkadaşlar. Bu yazımda phpde ki error_reporting fonksiyonuna değineceğim.

error_reporting ne işe yarar?

Error_reporting komutunu php ile kodlama yaptığınız sayfanızda kullanarak hata mesajı vermesini sağlayabilir veya hata mesajlarını göstermesini engelleyebilirsiniz.

Hemen komutun bazı yazılışına bakalım.

Aşağıdaki kod hata raporlamasını tamamen kapatır. Bu kodu sitenizi yayınladıktan sonra kullanın.


<?php 
error_reporting(0); 
?>

Aşağıdaki kod sadece basit hataları gösterir.


<?php
error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE | E_NOTICE);
?>

Aşağıdaki kod tüm hataları raporlamamızı sağlar.


<?php

error_reporting(-1);

?>

Bir yazının daha sonuna geldik kendinize iyi bakın arkadaşlar.

Tuğra Yaldız

Merhaba bu alanda kısaca kendimden bahsedeceğim. Adım Tuğra, 19 yaşındayım. Ticaret lisesi mezunuyum şuan Afyon Kocatepe Üniversitesinde İşletme bölümü okuyorum. Aslen Konyalıyım Afyonkarahisar'da ailemle birlikte yaşıyorum. Yaklaşık 11 senedir bilgisayarlarla içli dışlıyım son 6 senedir kendimi internete 2 yıldır ise Web Programlamaya verdim ileri derece PHP ve HTML biliyorum CSS Javascript Jquery için kendimi geliştirmeye devam ediyorum.. Yakında yayına çıkaracağım yyazilim.com için projeler geliştiriyorum. İş çözümleriniz için mail (iletisim@tugrayaldiz.com) atabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar eğer sende aramıza gelmek istersen mail listemize katılman yeterli kendine iyi bak. :) Not: Web programlama dersleri için https://www.w3schools.com adresini kaynak alıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Back to top